Baby I like it

Bíld: Mig och Nanda
Heej bloggen, i dag har det regnat som satan, i natt var det hämskt jag kunde inte sova. Det har som sakt regnat hela dag och Nanda har inte gillat det hon stod ute i natt men har stått inne hela dan, hon ska också få sova inne inatt. Men jag har hjälpt pappa och så har jag ridit.


Red i ridhuset som jag inte har gjot på hela sommaren, och Nanda var så himmla fin jag är helt lycklig nu för att det gick så bra. Nanda tror jag aldrig varit så avslappnad, mjuk, och hon hade bra energi, ne men jag är helt lycklig. Jag tror allt beror på hackamoret Nanda älskar det hon slappnar av från första början och det är som gjort för henne. Ne men jag älskar att rida på det. Jag tränade inte på något specielt, men jobbade henne i skänkelvikning och öppna på spåret, sedan lite volter där hon skulle gå på små volter och där i från öka till stora volter med skänkelvikning. Jag testade lite ökningar i traven också och alla satt. Nanda tyckte det var lite jobbigt med öppnan men hon var jätte duktig. Jag fick till också alla halter och hela gallopen. Man kan säga att allt jag gjorde var jätte bra hon gjorde allt jag ville, älskar den hästen. I dag var vi samspelta på högsta nivå.

Mamma spelade in lite så jag fotade från filmen därför dålig kvalite,
mamma tyckte dock att det gick bättre när hon inte filmade för då var jag inte pressad
men här är lite bilder:

Dancing On My Own


Hej bloggen, i dag har jag arbetat med alla mina muskler, är väldigt trött nu.

I morse red jag lektion för Sara och jag fick ha hoppsadeln och träna på sitsen och invärkan. Kan säga att jag fick stå i lättsits 15 - 20 minuter jag blev förvånad för jag klagade inte, jag tyckte det faktis inte va så jobbigt. Sara tror jag blev förvånad hon trodde säkert hon kunde pina mig lite men jag klarade det hehe :P. Men jag har blivit starkare i benen denna sommarn cyklar hela tiden, upp och ner till stallet och det är en lång backe som vi cyklar upp från. Nanda var i alla fall skit fin, jag hade hackamoret och hon var jätte fin, det är verkligen ett bett som passar henne perfekt. Ska har hackamoret på cavaletti lektionen också får se om de går bättre då, Sara tyckte de var en bra ide.

Sen efter ridningen sov jag en timme sedan gick jag upp åt lunch sen hälpte pappa på taket till kl 8 så jag kan säga att jag är trött nu. Men i morgon får jag nästan vila i alla fall från ridningen.

Har gjort en liten planering hur mina veckor kommer se ut:
v. 30
Tisdag: idag lektion för Sara
Onsdag: Vila
Torsdag: Zelina rida och jag
Fredag: volten
Lördag: Lektion på högdalen
Söndag: vila

V. 31
Måndag: Hoppning för Sara
Tis - lör - Jag åker till ekerö för att hjälpa Emma tovatt och mamma rider Nanda,

v 32
Mini läger för Sara med hoppning och cavaletti

v. 33
SISTA VECKAN

Jag och Frida ska på padlingstur
Famlijedag på ridskolan
Träffa alla kompisar
vara med Nanda rästen av tiden

V 34
JAG FLYTTAR TILL STRÖMSHOLM :)

HADE LITE BILD BRIST SÅ NI FÅR FRÅN RIDLÄGRET:
Detta är på mig och papaya på hoppträning på terängen då vi hoppar träbåten :)HARE BRA /N&M

24/7

Hej bloggen i dag har jag inte gjort så mycket eller jag var på fm och kollade på mobiler, vi fick med oss hem en mobil tre nya sim kort, fast ingen mobil till mig :(. Jag har i alla fall nytt nummer nu de är jätt enkelt har redan lärt mig det. Jag vill ha så gärna en iphone men dom fanns inte så vi kanske ska köpa en på blocket, vi får se.

Jag red Nanda i morse red bara ut och skrittade för att jag red cavaletti i går på högdalen. Nanda var JÄTTE pig då menar ja JÄTTE, lite eller mycket jobbigt pig. Men hon klarade övningarna hyfsat vi hade som mardröms övingar, den ena var 8 bommar på en volt du skulle komma i trav göra halt precis innan sedan skritt över mitt i ska du trava sedan skritta några steg och sen trav. På Nanda är det mycket svårt för man måste ha så mycket drivingar i halter och avsakningar anars går hon över tygeln och för att hon var så taggad så var det svårt att hitta det. Den andra övningen var tre bommar på en volt där du skulle ha två travsteg i mellan som man sen gjorde till gallopbommar, Nanda tog ett travsteg i mellan och jag då red med bara stora hästar så fort gick det, men blev bättre där sen. Gallopen var jag mest nöjd över tre bommar på volt förut har varit jätte svårt för henne men hon la sig rätt och det gick jätte bra. Sista övningen var på långsidan tre upphöjda bommar som du skulle galopera över, först när jag vände upp mot dom sprang Nanda i väg och hoppade alla bommarna hon tyckte det var as kul, mamma blev förvånad hur glad hon var, så jag fick träna på ha henne lugn och fick till det i båda varven och blev mycket nöjd.

Sumering av lektionen så gick det inte så bra men My som jag inte har ridit för förut var jätte gullig och bra. Mamma och Malin tyckte det såg jätte bra ut men jag hade inte den känslan, men det får vi snabbt tillbaka i morgon är det träning för Sara och på lördag cavaletti för my igen.

Nanda och moa tävling
Bild: Nanda och Moa tävling i våras sundby

Hare bra/N&M

I go out tonight

Heej bloggen hemma hos Bella nu i kväll ska vi fira en Phille och vi ska till kungsholmen hos en kille. Ska blir jätte kul ska hem i kväll för i morgon är det ju lektion på högdalen.
Det ska bli kul elin och sandra ska också med så det blir kul det var länge sen vi var några fler.

Men ska dra nu hare bra :)

HÄR ÄR SÖTA BELLA :D


Movie Killers


Heej bloggen går dagen var jätte mysig var och kollade på bio med Elin, var riktigt kul att se henne vi hade mycket att prata om. Ska träffa henne i kväll också. Filmen vi såg var jätte bra tycke jag i alla fall kanske inte bästa bästa filmen men det var skit roligt jag fick gravade som fan kunde typ inte sluta, men jag kan verkligen rekomendera den, älskar skådespelarna ockå dom är jävligt bra ett extra plus är att ashton kutcher ser så bra ut :P. Men det va jätte kul kom hem typ vid 12 tiden så blev ingen lång kväll, men det var mörkt och jag fick äntligen se hur moppens ljus funkade och det lös jätte bra jag såg as bra.

I kväll ska jag i väg också lite osäker vart än men det vet jag säkert snart, Nanda står i dag, och i morgon är det lektion på högdalen :D.

Bilder från filmen ni måste erkäna att han ser jävligt bra ut,Hare bra /N&M

Movie time
Heej bloggen, i dag ska jag äntligen träffa underbara Elin jag har inte sätt henne sen vi sluta tror jag gud de är hemskt. Men i dag ska vi ut och kolla på film vi ska se killers jag har velat se den och elin hade två fribilljäter till den så det blir jätte kul.

I dag har det inte annars hänt så mycket jobbar med pappa på taket och det går framot. Nanda blev vacinerad i går så hon ska stå i tre dagar sen är det lektion på söndag på högdalen. Vi har i dag träffat Sara för möte en timme, vi planerade min förberedelse för strömsholm och Nandas förberedelse för säljning.

Detta ska jag göra:
Läsa om och plugga
anatomi, yttre och inre
läsa upp till märke 4
Läsa böker som
Ridlära Bo Telin
Ridmässigt plugga,
alla vägar
sitsen
Grundhjälper
skänkel hjälper
Tygel hjälper

Sedan ridmässigt med Nanda:
Läxa: varje gång jag rider ut träna på hoppsitsen
ha 3 lektioner + ett miniläger för Sara där det handlar me om hoppning en dressyr.

Så lite har jag att förbereda mig kul tycker jag det känns :)
det var inte så mycket jag skulle träna på om man tänker på min ridning mer teori saker som kommer komma upp Sara ville att jag skulle vara förberädd på den delen också.

Sedan pratade vi om Nanda, prisdellar kategori och Nandas utvekling till säljdelen.

Ska ut och jobba nu hare bra /N&M


I will always love you

 Although we will not always be together
you are the one and only!
Nanda
HUR SKA JAG KLARA AV ATT LÄMNA DIG!


Somebody to

Hej bloggen, har haft en skön dag. Har entligen fixat min moppe så nu kan jag åka på natten utan problem har ju lampa fram och bak :P. Mycket skönt har kännt mig lite fast med att inte ha det har ju inte vågat åka på kvällen för de är så mörkt men nu kan jag det. Stallet är också klart blev mycket bra förra sommaren målade vi hela stallet både ute och inne så denna sommar behövde vi bara måla pytelite men vi skurade hela stallet men det gick fort. Känns skönt att vara klar med den delen i alla fall nu kan man hjälpa till hemma utan att tänka på det.

I dag tömkörde jag Nandis och det gick jätte bra hon var fin. Hade inspänning på henne så hon fick arbeta lite är inte så van är med tömkörning men hon kunde gå jätte fint den satt helt löst. Jag tömkörde i skogen för volten funkar fortfarande inte och det gick också bra vi travade lite och de var jobbigt och fort gick det :P man märker inte det från ryggen men när man är på marken fan vad jag fick springa, var helt slut.
Nått som är jätte kul är att på söndag ska jag rida Carvaletti på högdalen för någon som heter Mi spänade har bara ridit för Sara på Nanda så blir lite kul. De är flera i gruppen så det kommer ju inte va som en dressyr lektion, men roligt entligen får jag träna lite det suger att volten inte går att rida på.

Här är före och efter bilder:

FÖRE:
EFTER:Vad tycker ni skillnad eller ej :)

They are so full of love

Heej bloggen, ska göra ett litet kort inlägg i söndags var jag och entligen träffade Sandra och bella det var kul att se dom i gen länge sän det var mycket jag var tvungen att veta om.

I dag och i går har jag jobbat hemma och i stallet är klart med stallet ni ska få se i morgon före och efter bild, hemma hjälper jag pappa på taket som vi ska lägga om och det har gått bra ska hjälpa han hela veckan.
Jag håller nu också på att ta hand om anders katter som vi gör varje sommar de är så underbara älskar dom.

Nanda har det gått as bra hon har varit så fin vill bara rida dressyr red de i söndags tror jag och Nanda var så jävla fin jag var så nöjd efter 10 minuter och de höll sig tills jag slutade. Vi har ingen bra volt nu så man kan inte rida dressyr tråkigt som fan men jag rider ut hela tiden i dag red jag själv till lyckeby och runt. Nanda var jätte duktig.

Bilder från ena katten och Nandis ;)


Hara bra /N&M

Mobile

Heej bloggen i dag har jag haft en mycket bra dag vi hade ett litet kalas för min broder Kim som fyllde år det var jätte kul och mysigt hela familjen var samlad plus kims tjej och hennes underbara hund Bella. men det var skit kul mycket avslapnat vi såg på lite film och lite andra saker. Mycket trevligt har nu också planerat veckan då jag ska åka till Emma på ekerö v 31 blir de, eller allt är inte helt klart men förhoppningsvis då :).
Till nanda då, i dag stod hon och i morgon ska jag rida på volten entligen de va ett tag tack regnet :). skriver i morgon mer hur det gick.

Nu till rubriken om en månad måste jag fixa en mobil, de vi märkte när vi var på strömsholm var att min tre mobil hade ingen täckning och den halvt gått sönder så mamma och pappa har gått med på en ny mobil. Vi ska också byta opratör, telia var bäst där. Men nu är det så vilken mobil är bäst vilken vill jag ha helst massa sånt.
Vill hälst ha en IPhone men de är så dyra och jag vet inte om de vill betala det.

Några mobiler jag skulle vilja ha eller tänka mig

Vill ha :)


Skulle kunna tänka migJust nu är jag med i en tävling om att vinna en Iphone, länk http://feber.se/teliamax25/

Ja jag vet inte vilken jag får de är ju en prisfråga också men vi får se. Vad tycker ni vilken av dessa skulle ni välja.

Hare bra /N&M

mystery

Heej bloggen, vämen håller. Tycker synd om hästarna men för oss människor älskar vi vädret.
Det är skit skönt i vattnet också jag och frida var och badade i förgår och det var jätte varmt. Vi var säkert i vattnet 30 minuter mer säkert.

Jag har ridit nu den här Silvia på lyckeby hon är jätte fin, mamma och jag har ju varit där i några dagar nu och det har varit roligt. Har ridit en häst som heter ganti också. I dag ska vi försöka bada med hästarna får se hur det går. De är ju så att Silvia och en häst som heter Monstret har varsitt föl den ena heter Charlie och den andra Mirre. Det har varit skit kul och lärorikt att ta hand om dom de är helt olika persoligheter den enna är skygg och rädd av sig men blir bättre och bättre den andra är kaxig och vårgar allt. Dom är helt underbara älskade dom i första stund.

Snart ska jag till stallet till underbara Nandis och rida efter det blir det skoning för henne.

Tog lite bilder i går:
ute på ritt
Mirre
Charlie
Charlie
Hare bra / N &M

Give me freedom, give me fire, give me reason, take me higher

Heej bloggen, värmen stannar kvar här i svergie i går var det 36 grader. Nu på senaste har jag bara bloggat om saker som har hänt men nu kommer jag stanna hemma mycket ska i väg på något mer men inte så många dagar. Det känns skönt att få vara hemma har inte så många veckor kvar innan jag flyttar så jag ska försöka vara med hästen och kompisar så mycket jag kan så om någon vill göra nått ring mig :P. 
I går stod Nanda och jag mamma och pappa var ute på padlings tur i stockholms vatten vi började vid gröndal och padlade till mälaren mycket mysigt eller jobbigt var det men de gick bra. De var skönt att vara på vatten när de är så varmt. 
Idag ska jag rida vid två sedan ska jag rida i gen vid halv 7 nån gång. Nanda rider jag klockan 2 sen ska jag och mamma till lyckby och hjälpa en tjej med hennes hästar ska rida en c ponny som heter Silver får se hur det går :). Sen på kvällen ska jag försöka få tag på Frida och göra något med henne, om hon vill så klart hehe.

Bilder från i går:
Fina stockholm
mamma och papppa


Hare bra /N&M


Strömsholm

Ja bloggen nu kommer beskedet alla har väntat på, JAG KOM IN!!!! :D jag fick veta det på ridlägret men har inte skrivit om det än men nu är det klart jag flyttar den 23 agusti, en måndag. Jag kommer förhoppningsvis få bo på plugghästen, det är de jag har valt. Vi har skrivit på alla papper nu och börjat förbereda oss. Nanda tror vi att hon ska få ha medryttare en månad sedan sälja henne. Jag trodde aldrig jag skulle kunna det men mamma och pappa kan inte ha en häst hemma som jag inte rider på sedan nästa sommar ska vi börja leta stor häst till mig och jag kan ha i år 2 som är klar till år 3 då menar jag att hästen ska kunna gå medelsvår och de ska jag ha tävlat med den. Så nu har jag sommaren på mig att vara med kompisar familj och specilet Nanda panda. 

Jag kan ju berätta att det inte var så själv klart innan jag fattade att jag kom in,
Jag var ju på ridlägret och min kompis hade en mobil jag kunde gå in på så den 2 gick jag in på intagnings grejen, Amanda läste upp, alla trodde jag skulle komma in det var smäning men på internet stod det bara att du hade kommit in på ditt andra val, jag blev helt stel Frida sa som hela jag gick bort, mitt ansikte var uttrycklöst, jag fattade ingenting jag sa inget heller jag gick u och ringde mamma och pappa då kom tårarna, jag hade inte kommit in, jag grät mamma och pappa kunde inte fatta det. Jag kännde på mig att det var något fel mina föreldrar var ju inte hemma så vi kunde inte titta i brevlådan. Men mamma kunde inte fatta det så hon började ringa runt. Samtidigt ringde jag Mailn och frågade lite panik om hon kunde åka till mig och kolla i brevlådan och de gjorde hon. Jag pratade med mamma och hon fick inte tag på gymnasiet för det var stängt, precis efter ringer Mailn. Och då hade brevet kommit, JAG HADE KOMMIT IN, jag fick som lite panik i gen och började gråta men det var glädje tårar, jag sa tack till Mailn och ringde Mamma och pappa, berättade för dom båda dom började gråta det var helt galet. Efter sprang jag till tjejerna och skrek att jag kom in alla blev as glada. Så var min historia hur jag kom in, hehe lite dramatisk men slutade gott.

SÅ TILL HÖSTEN BÖRJAR JAG BO HÄR:
Strömsholm 
en av strömsholm stallen

Hare bra/N&M
PS till hösten ska jag skaffa en ny blogg och så ska jag blogga där i från :)

Mitt mål jag ville uppnå är klart

Falsterbo

Hej bloggen hade jag tänkt göra ett inlägg från Falterbo. Det var underbara dagar avslapnat. Jag är jävligt trött för vi gick upp kl 7 och la oss typ ett varje kväll. Men vi blandade våra dagar med tävlingar shopping och bad.
Det var fint väder så jag brände mig lite :P.

Tävlingarna var roliga de bästa är ju nu i helgen men vi såg mest unghästar. Det var jätte roligt fotade en massa, de var en mailn Sara och annsofie kände som ska flytta till högdalen det var lite coolt.
Shoppingen var as kul, det fanns så många affärer och billigt var det. Jag hade gjort en lista vad jag ville köpa och allt hitade jag, jag brukar tycka att globen är stort men detta var 1000 gånger större.
Jag köpte 
till Nandas utrustning
Skydd fram och bak
stigläder
hackamore
Till mig själv
två tröjor ena från en dansk affär 
strumpor KL
trosor hehe, hade glömt!

Badet var helt grymt jag viste inte att du kunde åka som utomlands i skåne. det var en lång sandstrand med havet sanden var som mjöl helt jävla grymt :P.Men nu måste jag dra ska rida Nanda för första gången på två veckor hon har ju haft sommarlov :)
Hare bra skriver de andra inlägget nån dag i kväll ska jag på eclips

Riding camp

prisutdelning


Hej bloggen ja nu är jag hemma från både ridläger och falsterbo ska göra tre inlägg om allt som har hänt :)

Ridlägret var skit kul, jag hade samma häst i år i gen. Men denna gång viste jag lite mer hur jag skulle rida henne. Kopisarna var underbara kände bara två från förra året och frida. Men vi lärde känna fler.
Vi hade helt perfekt väder det var från 20 - 35 grader och sol. Lite varmt för hästarna men de klarade det. Jag fick en av ramling, min häst är en dressyr häst och gärna inte gillar att hoppa så en gång när hon vägrade så flög jag av. Jag vet inte hur mycket hon har vägrat men en lektion var det 11 gånger :). Men på avslutningen var det inga vägringar vi gick felfritt på terängen och en rivning i hoppningen så jag var jätte nöjd.
Det blev många minnen i gen och förhoppnings vis åker jag ditt i gen.Moa papaya
Moa och papayaFoto mats melin


Kommer mer bilder men det här får räcka så länge.

TACK ALLIHOPA FÖR EN UNDERBAR VECKA ÄLSKAR ER <3


RSS 2.0