You're my special little lady

Nanda i snö
Heej bloggen, länge sen har inte skrivit på hela veckan men har varit helt uppe i skolarbete. Vi hade prov i fredags och var tvungen att ha MVG så jag försökte plugga hela veckan. Såg ingenting på tv heller. Så i dag gick alla reprisen jag missat "KUL".  Idag har det inte hänt så mycket red lektion i morse för Sara. Nanda var mycket fin på framridningen men jag trodde vi skulle rida kl 06.45 som förra gången men det blev kl 8 så Nanda var lite trött efter en timmes framridning. Men vi tränade på mina vägar som jag är sämst på och att jag inte skulle ta ut höger armen som jag gärna gör och bryter hela hennes kropp. Men Sara tyckte jag hade blivit bättre på rakriktningen och det känns bra.

 Har i dag också ridit på ridskolan på berberini. Gick mycket bättre i dag Carina var nöjd med mig, jag kunde ha honom låg och lugn. Det var faktis riktigt roligt i dag att rida honom tråkigt att det var sista lektionen men jag ska ta vara på det jag lärt mig.
Det är kul att rida stora hästar då och då. Men ju mer jag rider stor häst vill jag ha en till häst och när vi har börjat bli lite galna jag och mamma, vi är lite galna för vi tittar på hästar hela tiden. Men när vi har tittat runt så såg vi att Tagesson vi köpte Nanda i från har entligen börjat andvända sig av internett så blev man ber intresserad när vi såg hur fina hästarna var :S:). Tagesson gillade vi som persson han har ett försälnings stall i Skara. Nanda fick vi där i från hon var ju därimot inte så fin när vi köpte henne, men det han sa om henne var helt rätt han ljög inte eller något sånt. Vi har tänkt när jag ska verkligen ha stor häst så ska vi ringa honom och berätta vad vi vill ha.

I morgon är det skola igen så kommer säkert bara bli att jag bloggar nu på helgerna för på veckorna hinner jag inte.
Juste i dag så förnyade jag min licens och nu kan man anmäla sig till Solna :) ska göra det i morgon tror jag efter pappa har betalt licensen.
"blev ett lånt inlägg"

HARE BRA//N&M


Collapsed

heej bloggen, denna fredag blev också händelsrik. Föra veckan berättade jag om översvämningen. I går stannade jag hemma för jag mådde dåligt i magen. Jag trode jag skulle få en lugn dag samma som det var förra veckan jag trodde jag skulle inte behöva gå till stallet. Men kl 8 ringde mamma mig och sa att lilla ridhuset på ridskolan hade rasat. Mamma ville att jag skulle gå ner och kolla. Det var helt sjukt hela ridhuset hade rasat jag hjälpte till med att sätta upp några varnings snören sen gick jag upp. Men mamma och pappa blev helt oroligt och nu behöver vi verkligen ett nytt ridhus.
Lilla ridhusetBILD: lilla ridhuset som det ser ut nu
I dag hade jag bokat lilla ridhuset kl 2 för cavaletti men för att det inte finns kvar så var jag tvungen att hitta på något annat.  Lite tråkigt för jag kommer inte kunna rida min cavaletti längre vi känner att hyra hela stora ridhuset är onödigt så jag kanske kommer få läga ner min cavaletti/hoppträning :S :(. Men i dag rider jag ut var länge sen har varit mer träning. Men jag ska trimma lite i skogen träna på gallop och avsaktningar sen att bogen ska in och hon ska vara rak i kroppen. Sist vi red ut eller Nanda red ut var när frida red och det var förra veckan.

Uteritt: Frida rider NandaBILD: från uteritten förra veckan.
Hare bra //N&M

we will always do what is best for the horse

Cilla och Nanda på promenad :)
Heej bloggen dagarna har gått fort nu är det onsdag och i går red Sara. Nanda var fin men Sara tyckte hon var sne så nu får jag bara rida rakt inte ställa åt något håll hon ska ha in bogarna och var helt rak. Inga böjda spår bara raka helts framför spegel. Det är då min läxa. Tyckte Nanda har gått så hårdt de senaste dagarna så jag gick på promis med Anna och Cilla i dag. Det var mycket trevligt nanda var trött och gick nästan en och en halv meter bakom mig medans cilla ville nästan vara en meter och en halv framför Anna´:). Men vi pratade på som vi alltid gör så det blev roligt fast för att Nanda och Cilla speciellt Cilla som har varit skadad så var vi tvungna jag och anna gå i den gjupa snön och hästarna på den fina stigen, det var mycket jobbigt kanske träningsvärk i morgon:P. Men vi träffade en hund i skogen men vi tror den kom från högdalen, så om ni har en borttappad hund som är stor då sprang den i skogen bort mot högdalen.

I morgon tror jag det blir ridhuset slutar kl 15,15 så är inte hemma fören 4 och då är det mörkt så det blir ridhuset:).
Men ska gå nu ska ner till hästarna och ge dom kvällsmålet
Hare bra /N&M

dressage course

Heej bloggen, ja jag har inte skrivit på länge men tänkte skriva i fredags när jag SKULLE! vara ledig från stallet. Men kl halv 5 ringer mamma och säger att det är översvämning i stallet. Jag tänkte först jaha men det kan inte vara allvarligt men jag gick ner och då var det 2 cm till 7 cm i hela stallet. En rör hade gått sönder nu när det blev varmt så det hade bra sprutat. Alla boxar var fyllda av vattet. Vi var tvungna att vara 6 st för att få det någolunda tort.
I går då red jag cavaletti det gick supper nanda var jätte duktig. Hon lyfte bakbenen mycket bra och hon blev lite bättre på gallopen. Jag hade 5 bommar frammen en som jag andvände till att gallopera på volt sen fyra bommar på långsidan som det fanns två socker bitar på dem i mitten. På slutet av passet så ställde vi upp ett litet hinder som var 50 cm hon hoppade fint över.

I dag då red jag lektion för Sara. Gick bättre än förra gången Nanda lyssnade mer och jag fick tränna på att sitta och ha händerna på rätt ställe och ta i den formen. Nanda gick mycket bättre då och var mer stadig i formen. Vi tränade på gallopen och Sara var nöjd att jag inte attackera när jag fattade. Min läxa var händerna.
Nu ska jag i väg på dressyr kurs ska bara äta först. Ska rida berberini.
Hingst, Tip Top( Någon gång ska jag rida så bra :P)
Hare bra/N&M

You cant have everything


Bild: från Våras

Heej bloggen, sitter nu och slappar ska snart i säg för att det är skola i morgon och jag vill inte var trött och somna där.
´Har inte skrivit mycket denna vecka har varit ledigt men arbetat under hella dagarna. Frida sov här i tisdags och på ondsdagen red vi ut och tog några vinter bilder. Frida red Nanda hon ville inte gå :P men kameran laddade ur så det blev bara två bilder. Lägger ut de någon annan dag. I dag red jag i ridhuset Nanda gick först fint sen dåligt :( sen bra :)
så det blev lite konstigt. Nanda blev mycket svetig nu när det är nästan + grader så svättade hon enklare, jobbigt. Men hon var duktig gjorde skänkelvikningar gallopfattningar och halten och mycket träning på traven och stadig i formen.
I morgon får hon vila för det ska jag också göra. Har lite ont i kroppen från ridningen i dag men ska försöka tänja lite på musklerna.

Hare bra // N&M

waiting for Frida

Hej bloggen, sitter nu och väntar på Frida. Hon ska sova här i natt kul :). Det var faktis länge sedan under sommaren så brukar vi bo hos varandra men nu under vintern är det så svårt att komma till mig och så. Men i morgon skulle hon rida på ridskolan och jag har ju riktigt nära.
Idag har Sara ridit hon tyckte det gick bra. Nanda var fin men när hon skulle göra diagonala övningar tyckte Nanda det blev jobbigt och brydde sig inte om Saras hjälper men annas gick det bra. Jag red i ridhuset i går halva tiden med gummibsnodden så jag skulle tänka på min sitts. Och jag satt mycket bättre kan man säga tog av den efter 30 minuter och hade kvar min sitts och stadighet Nanda gick lika fint så jag blev nöjd men jävlar vad jag fick rida. Idag hade jag också utväklingsamtal i skolan vi pratade om denna termin och mina slut poäng blir 290 om jag klarar MVG i so. Har nu ledigt två dagar och har arbetat som satan med so nu på kvällen. I morgon blir det också arbete ska försöka få frida att arbeta hon kan vara lite lat men när hon kommer i gång så går det skit bra och hon skriver bra då.

I dag var jag och mamma på jysk (stavning?) och hemtex köpte ett till kronborgs täcke dun "helt underbart" det heter dremer och det är verkligen det. Vi köpte också satin påslakan som vi ska ha till, mycket mysigt. Ska nu vänta lite till jag tror hon kommer snart men hon har tränning men det borde ha slutat. Hare bra :).

Frida och jag på julavslutningen
Hare bra//N&M

Food

Hej bloggen, har i dag ridit 2 hästar nanda såklart sen så har jag ridit Berberini. Var med på dressyr kurs på ridskolan och jag fick honom.

Nanda passet: Jag red i dag lektion för sara, gick inge bra vi är på ruta ett igen. Nanda var helt loj och ville inte arbeta alls. Hon gick där hon ville men vi satte på gumisnodden så jag fick träna mig. Sara tyckte också att jag skulle rida en halv timme till och hon föreslog att jag ska börja rida en timme för henne i stället för en halv timme. Men ridning går ju upp och ner för ett tag sen var hon jätte fin men nu nja. I går hade jag markarbete Nanda var lite som i morse. Och tyckte inte om att lyfta på benen men efter ett tag när jag hade gjort en serie på gallopbommar så kunde hon helt plösligt lyfta på dem jätte högt. Ska lägga fram ett litet hinder nästa gång som hon ska få skutta över, men jag kommer fortfarande köra carvaletti ett tag.


Dressyr kursen: På dressyr kursen red jag Berberini. Jag tyckte inte rikitgt om honom han gillade att springa och tyckte det var jobbigt att arbeta. Han är gärna en häst det ser bra ut men hon man tittar riktigt noga så arbetar han bara med huvudet inte med ryggen. Men jag försökte få honom låg och avslappnad som inte gick så bra, Han var låg och fin i bland och arbetade med ryggen men när man skulle driva lite mer där och lite där så blev han piggare. Men han var snäll gillade mer den andra hästen jag red på ridskolan i jul, den fick mamma :P. men kommer säkert få rida Berberini 4 veckor nu så vi kommer säkert bli bättre ska nästa gång försöka få honom låg och lite lika springing.

Nu ska jag laga mat korvstroganoff blir det mycket gott ;)
Hare bra/N&M

school tomorrow
Skolan i morgon ja, inte så kul inga mer sovmorgonar och inga trevliga uteritter innan det blir kolsvart. Men det ska bli kul ändå att komma till skolan träffa alla, och göra sig förbredd för plugget. Men lite jobbigt känns det.

I dag red jag ut i kanske 40 minuter det blev en runda två gånger. Nanda var helt underbar hon var lydig och hade en fin form. Tyrvär så trampade hon sig efter i hagen och fick ett sår på högerfram men det verkar inte vara något farligt ska ner i kväll och titta så att det inte blev nått. För skulle inte passa med en skadda nu, för att några dagar sen så planerade jag för tävlings termienen.

Tävlingarna 2010 vår:

7 mars: Clearround dressyr klubbtävling LB

21 mars: Solna Dressyrtävling LC LB 
ANMÄLD

4 april: Vällingby dressyrtävling LC LB  ANMÄLD


18 april: Haninge bygdens dressyrtävling LC LB

2 maj: Clearround hoppning klubbis, vet ej högd

13 maj: Sundby dressyrtävling LC LB

14 maj: Gömmargården dressyrtävling LC LB

23 Maj: förentuna dressyrtävling LC LB

Det blir 8 tävlingar solna tävlingen vet vi inte än men dessa ska jag anmäla mig till och jag hoppas jag kan tävla dessa.
Harebra /N&M

(Har blivit ändring för att ridskolan inte hade något till ridhus. )


My dream

Heej bloggen, i dag var det -17 ute så det blev inge ridning för mig ville inte rida när det var så kalt. Nanda fick i stället stå och ha sitt varmaste täcke på sig så hon inte skulle frysa.
Men idag har jag varit hästskötare och jag frys riktigt mycket om tårna. Min kompis frida var med på nyårscupen en klubbis de har varje år. Det var igentiligen mening att jag skulle var med för flera veckor sen och hade säkert kunnat ha förbereda mig men Nanda och jag har inte hoppas sen våras och jag ville vänta med dressyren kan säkert lära mig något mer. För frida gick det bra hon blev tyvär utesluten i hoppningen men 2 i dressyren på denna tävling så slår man i hopp resultaten och hon fick en femte plats men jag tycker hon ska vara riktigt nöjd över dressyren. 

Till rubriken då jag drömmer varje dag och jag älskar att göra det. För att jag drömmer varje natt så kommer jag också i håg allihopa, mamma och pappa är lite trötta på mina historier tror jag som jag berättar. Men i natt då så drömmde jag att jag tävlade Nanda i hoppning, 110 och vi vann, HAHA. Lite roligt va:P. Men då när jag vakna så tog jag en tanke ställare jag måste börja hoppa min trännare tror det skulle vara bra för henne så jag har nu bestämt att jag ska ta tillbacka hoppningen. Jag har hoppat lite eller kallar inte det hoppning för det har bara varit stockar i skogen, men hon tar dom som de är 6o 70 hinder och tycker det är skit kul. Jag kommer såklart börja med markarbete och höja hinderna mer. Sedan får vi se hur det går ska börja med dessa träningar på lördagar varje vecka kul va?
Här nedan är det en rolig bild på min och Nandas träning från i våras. fotat från film därför dålig skärpa. 

Hare bra//N&M

Gudinnan Nanda devi

Hej bloggen idag har jag varit hemma och pluggat ska snart ner till stallet och rida i ridhuset.

Men nu till rubriken vadå gudinnan Nanda devi, Jo jag har försökt och försökt förstå vad ordet Nanda kommer i från och nu i dag då så fattade jag. Jag pluggade religion och jag började med Hinduismen när jag satt och läste fakta så tänkte jag att jag tittar på gudar det var helt coolt guden Shiva är en av de största gudarna i hinduismen och hans hustru Nanda är gudinnan. Det finns ett berg i Indien som heter Nanda devi och är indiens största berg och mycket känt. Hinduismen säger att Gudinnan Nanda bor på berget Nanda devi och hon är främst en välvilig gudom men i bland den vredgade gudinnan. Jag tyckte förut att ordet Nanda eller namnet var lite tråkigt varför döper man en häst efter det men när man döpte henne så kanske man döpte henne efter gudarna inom hinduismen. Det var helt sjukt att jag såg det men kul var det, det var som mening att jag skule se det för varför skulle det komma upp när jag pluggar om just religion. 
När jag ändå hålde på så tittade jag vad mitt namn betyde,
Moa - Mor
Lousie - "hjältarinna" " Berömd Kämpe"
Simone - Bönhörelse 
Vad tycker ni om det passar det mig :P

Berget gudinnan Nanda bor på

Nanda devi
nanda vinter
Kan ni se denna lilla fluff som en gudinna :) haha 
Hare bra/N&M
 

contest

Heej bloggen är just nu med i en tävling för att vinna kingsland hanskar på http://reitsport.blogg.se får se om jag vinner :)

Tävling på http://reitsport.blogg.se


Till dagen då, hade en mycket underbar ridtur red inte ut i går för att jag pluggade ända till kl 6 så jag red i ridhuset. Men i dag red jag ut det var helt underbart Jag red först runt sommarhagen och sen lilla slingan två gånger kunde gallopera hela slingan i lugn och rund gallop. I dag kunde nanda och byta gallop testade två gånger och hon lyssnade jätte fint. Hade snodden på. Det blev en trimning i skogen Nanda var trött och nöjd efter. Underbar dag asså :). Fotade lite på henne men lägger inte in i kväll.
Hare bra//N&M


A poem

Jag kan ta skit, jag kan ta smärta för jag har alltid hästar i mitt hjärta.

Jag kan ta svek, jag kan ta ord för jag har ridning i mitt blod.

Jag kan bryta en hand, jag kan krossa en tand för jag tar alltid hästar i första hand!

Nanda 03/31 2007
Bild
: En av de första bilderna jag tog på henne. 31 mars 2007 och nu är det 2010.
(Ser ni hur smal hon va!)


2010

Heej bloggen, i går var en mycket trevlig afton med Fanny och Bella och 6 st killar. Nu är det då nytt år och jag halkade precis efter tolvslaget så jag hoppas peppar peppar att det INTE blir ett klantigt år :P.

I dag så blev jag hämtad av pappa kl halv 3 är fortfarnade lite trött för att jag somnade vi halv 4 i går, men jag red i dag i ridhuset. Nanda var trött hon med för att hon hade vart uppe hela natten och oroat sig för smällarna. Men vi tog det lugnt det blev en barbacka tur i ridhuset, travade bara 4 minuter typ annars skrittade jag henne i låg form. Hon var lite stel men blev mycket fin på slutet, då var hon nästan för mjuk man kunde ställa åt vilket håll man ville. I morgon ska jag plugga och försöka rida ut. Det är mjukt ute nu så man kan trava och gallopera som vanligt. På söndag vet jag inte hur jag ska göra kanske ska åka till Emma men jag får se hur mycket jag pluggar i morgon annars är det plugg på söndag med.

Bild från i går.
Nyår


Hare bra //N&M

RSS 2.0