Eenie Meenie

Heej bloggen, har varit en trött dag. Hade en matte dag vi gick på stationer och bara arbetade med matte. Blev lite trött på alla siffror på slutet. På eftermiddagen hade vi drama kurs, det var as kul vi arbetade inte med pjäsen utan vi lekte lite. Kan säga att det var länge sen jag garvade så mycket. Vi hade ass roligt speciellt när vi körde d phill :P jag garva så mycket så det var svårt att sluta, ne men det är en så jävla skön grupp. Alla tar också för sig och det gör allt roligt.

I stallet så red jag ut min lilla fluff var jätte duktig har varit träning på gallopen denna vecka. Sara hoppade i tisdags och tränade galop så jag fortsatte på gallop träningen i går red jag i ridhuset och arbetade i gallop lite enkelt. Och i dag när jag red ut var det gallop hela tiden. Jag reglerade hela tiden från fort till stillande. Nanda var jätte duktig. Jag gorde också gallop fattning från halter och jag fick henne verkligen under sig. Efter ett tag fattade hon var hon skulle göra så hon flög fram i en fin gallop. Två gånger så byte vi också, för varje gång jag hade gjort halt så byte jag till nästa gallop så de två gånger hon byte så han jag riktigt inte stanna utan bara la vikten åt fel hål, men hon byte fint. Blev jätte nöjd har lite tränings värk nu i magen för all gallop arbete var i sittande ställning och lutad fram även fast jag hade hopp sadeln. :)

Sen till tävling: Jag och mamma satt och pratade om vällingby tävlingen och då tyckte mamma att vi skulle kolla om startlistan hade kommit upp. Jag tittade först på 4 april då jag trode tävlingen skulle vara och jag hittade mig inte. Sedan såg vi att det var den 2 april jag skulle tävla :P. Och när fanns jag tävlar 2p i LC och näst sist i LB. Lite jobbigt för det blir en jäkla lång dag det är 5 timmar i mellan klasserna. Vi kommer typ vara där i 7 timmar :S. 
Får vell gå och lägga mig i bilen mellan klasserna eller vad tycker ni?
 Tävling vällingby

Free Fallin

Heej bloggen, en tävlingsdag är avklarad. Den blev lyckad, mamma och pappa var lugna och bra, min kompis Vickan hängde med. Och en sak till mina bröder kom och kollade på första klassen. det var skit roligt att se dom i gen :).

Nanda på tävlingen var jobbigare än vanligt, hon var brunstig så hon gnäggade åt varje häst och allmänt lite irenterande. Själva tävlings platsen var inte jag ett så stort fan av det var en liten parkering och den var konstig. Vi fick flytta våran transport tre gånger. Själva ridhuset man tävlade i var as fint det gillade jag verkligen.
Men i ridningen gick det bra i första klassen när jag red fram så började jag såklart med min **** högerställning. ´Nanda blev fort svettig så ett tag satt jag bara och skitta. 
LC: Själva programet var Nanda fin. Jag tyckte hon var lite stisig hon känndes lite överillad. Men vi klarade i genom programet. Jag blev inte så nöjd men det blev dommaren.
Fick: 58.14% Rekord för mig och Nanda =D. Blev inte placerad såklart men kom på en 9 plats av 17 st och den som vann fick 65 % så det var inte så sky höga poäng. Jag blev mer nöjd när jag såg resultatet.
Juste i LC fick jag 2 poängs avdrag, för när det skulle vara fri skritt så gjorde jag inte det men jag fick endå en 7 men - 2.


LB: I LB så fick Nanda vila mellan klasserna i en timme och 30 minuter. Så hon hämtade upp sig och blev pigg och glad. Fast denna gång var hon mer mjukare och finnare i formen.
På programet så kom vi runt utan några problem jag blev nöjd med henne hon var så duktig. Det är så att hon försöker men jag stoppar henne. Det mysiga var att vi red till min och Nandas låt. Det var den låten jag lyssnade på när jag skulle precis få henne.
Fick: 54,48% Jag blev mycket nöjd med de resultaten jag förväntade mig inte högre.
vidosarna är på uppladdning hoppas jag får upp dom i morgon men kan inte lova nått.

Bilderna är fotade av min kompis Viktoria Stålhäll
Nanda tävling Solna
Nanda solna tävling
Nanda solna tävling

Men nu är jag taggad i gen för tävling nästa är:
Vällingby 4 mars LC LB
Haningebyggdens 18 april LC LB

Hare bra / N&M


keep on walking

Hej bloggen, har denna vecka lagt mycket fokus på skolan. Har stannat kvar till kl halv 5 varje dag typ, lärarna börjar undra. Men vi har haft no prov och nationella. Gick bra i båda delarna.

Till hästen, Nanda har jag bara ridit två dagar seriöst. Fast Sara hoppade nanda i tisdags jag blir glad att Sara låter henne få hoppa lite då jag inte gör det. Men hon var nöjd. Jag själv då i min ridning i dressyren har jag trännat en massa på min sitts. I dag red jag i ridhuset med fasta ben, altså stigbygen var fast i sadelgjorden. Bella dommaren från i lördags var där och sa till mig om min sitts. Nanda blir så mycket finnare när jag skärper mig, det är bara att det är himla jobbigt att sitta i den formen. Jag skulle behöva me core träning, vill börja på gym och träna upp min bål och mage. Det behövs för min ridning, och det skulle inte sita fel med fast fin mage :P.
Till lite andulunda i dag, när jag var nöjd med Nanda efter kanske 40 minuter så kännde jag inte för att rida mer nanda hade varit fin och jag hade fått ut det jag ville ha tränat på. Annna och Emma var i ridhuset och 6 typ till. Jag tyckte det blev jobbigt med så många i ridhuset. Men Emma satt och tjatade på anna om att få rida Cilla så jag föreslog att Emma skulle rida Nanda. Emma tyckte det var as roligt eller hon sa det. Men det gick bra för henne, Emma såg liten ut på henne. Men det var kul att se Emma brukar vara den som är hård och tuff men när hon red Nanda blev hon jätte försiktig säkert för jag var där men kul ändå.

 Emma och herkules på vällingby tävling
Bild på Emma och herkules förra tävlingen i vällingby.

Juste på söndag är det tävling för mig, Jag ska till solna fälltridklubb och startar både LC och LB. Vickan hänger med så det blir kul. Ska på lördag ta fram att tävlings saker och putsa alla saker.
Skriver säkert i morgon.
Hare bra /N&M

I'm not a stranger, No I am yours

Heej bloggen, Var på tjej middag i fredags hemma hos Sandra. Vi firade henne. Det var jätte kul och mysigt. Alla kände sig mätta och belåtna när vi gick där i från. Men såklart var det jag en av de som kom för sent för att Elin och jag var inne i stan och köpte prisent sen skulle vi åka hem och fixa oss Frida skulle också fixa sig där men när vi kom hem så hade vi typ 15 minuter på oss men vi drog över tiden för vi ville vara fina och det blev vi. Jag hade på mig sommar outfit, ett linne med en blomig kort tjol sedan plattat hår och sminket var lite sotade ögon och sedan som vanligt.

Till stallet då, i fredags vilade Nanda. Och i går red jag programridning för domare, mycket nyttigt. Nanda kännde som på sig i stallet att det var något udda med denna dag. När jag gick ner till ridhuset hon som aldrig är rädd för något men hon hoppade i väg, tvärstannade och när jag sa till henne travade hon. Hon var almänt lite konstig, mycket pig också men det tror jag beror på vilan i går.
Men på framridningen var hon lite svår manuvrerad (stavnig?) altså att hon var svår att svänga och styra. Det släppte efter ett tag. Först red jag programet en gång sedan fíck jag kommentar och sedan red en gång till och då bedömmde dom. Första gången tyckte jag gick bättre Nanda var stadig men fel fanns det såklart. Bella (Domaren) tyckte inte om mina vägar speciellt inte serpentinen, hon tyckte Nanda hade bra takt och kunde ha den genom hela programet. Det jag skulle ändra på var SITSEN som jag nästan alltid vetat men jag har någon vanne sak som är svår att få bort.
Efter kommentaren red jag programet under bedömmning och då tyckte jag det gick sämre, jag ändrade min sitts från början och fick 7 or =) sedan så kom jag tillbacka till min gamla sitts och allt bleknade. kom till mina vanliga resultat. Men när jag satt bra så hade alla tyckt att det var ass bra men jag måste få mer diceplin på mig själv som sara sa förra träningen, "Moa nu när Nanda går fint, måste ju du börja se fin ut" Och det har hon ju rätt i hur ska jag komma någon stans om jag inte ändrar på mig, tänk om jag kunde hålla min sitts ett helt program då kanske alla är 7 or :P. Nu låter det som allt är på grund av sittsen men Nanda litade mer på mig och följde mer mig när jag satt bra.

Pappa spelade in från början sedan la kameran av.Hare bra//N&M

where do we go from here? How do we carry on?

(Om ni undrar över mina rubriker så kommer det från låt texten jag lyssnar på just nu och har ibland ingen betydelse till inlägget)

Heej bloggen, har inte skrivit på tre dagar även fast jag har haft lite saker att säga men skolan och annat har gått i för väg. Min planering har gått hyfsat rätt red ut med Anna i måndags och det var jätte kul anna och jag hade kul. Senare tillbringade jag välldigt mycket tid i andra stället och lekte med Herkuses, han kunde buga och allting ass söt.
I tisdags red jag i ridhuset Nanda var mycket fin. Vi har ju tagit ett steg till nu och helt plösligt går hon stadigt och gör det jag vill, känner mig stolt när jag rider med andra. Förut skämdes jag mäst men nu har jag nått att visa =).
I onsdags vilade Nanda, jag var inne i stan med mamma och köpte jeans till mamma och en as gullig kjol till mig. För i morgon är det tjejkväll hos Sandra vi ska fira att hon fyller år och jag har infört sommartema även fast jag ville bara ha det men många börjar gå med mitt tåg nu :P.

Idag red Sara Nanda var jätte fin, asså JÄTTE FIN. Hon var rund i kroppen och arbetade i varje steg, så hon blev svettig (inte vanligt på Nanda om ni undrar) Sara var mycket nöjd hon märkte att jag rider bättre nu för nanda sökte sig neråt och letade stöd när hon började ta tyglarna och det är bra.

I morgon ska jag då till Sandra ska senare på kvällen sova hos Frida.
På lördag blir det säkert programridning för dommare, mycket kul
och på söndag blir det lektion för Sara kanske den sista träningen innan tävlingen Vickan ska hänga med då:).

Fotade lite idag blev lite fina bilder eller vad tycker ni?
Nanda
Nanda
Nanda
Nanda
nanda och Moa
Hare bra //N&M

No one sleeps when i'm awake

Heej bloggen sitter nu i skolan. Åkte med mamma tidigt i morse så jag är tvungen att sitta här en timme. Hoppas att någon ska komma. Nu har vi ju haft sportlov, kanske inte var det bästa jag var sjuk och Nanda skadade sig. Men nu mår jag bra och hon med. Var med frida i lördags vi fotade en massa vi va som små barn vi var ute i snön först åkte pulka sen va i deras lekpark men man ska väll vara barn när man kan :P. I Söndags red jag lektion som gick ass bra Nanda var inte halt, eller hon blev aldrig halt. Men till lektionen Nanda var ass fin hon var rund i formen och konsentrerade på mig. Sara tyckte jag hade tagit ett steg till i min ridning och det hade jag väntat på.
Det som jag tycker är lite roligt på söndag morgorna ska de alltid harva innan jag rider men blev inte så. Så jag fick rida men en traktor i ridhuset som gick ass bra Nanda bryde sig inte ett dug även fast den körde bredvid oss. Hon är speciell.

Veckan kommer se ut så här:

Måndag(idag): Rida ut, arbeta henne

Tisdag: tror att Sara ska rida.

Onsdag: Ridhuset, träna på de som jag gjorde i söndags

Torsdag: Promenad, måste ändå tänka på såret

Fredag: Vila, tror Sandra har tjejmiddag :P

Lördag: Programridning? tävlings sektionen håller på att fixa något

Söndag: Lektion för Sara

Så ser veckan ut jag kommer ta det hyfsat lugnt vill inte att Nanda ska bli halt eller skadad igen.
Hare bra, nu börjar skolan och plugget ska ju in på strömsholm

A challenge

Jag blev utmanad av: Nell

Så här går det till...

-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.

-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt
ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.

-Efter det är gjort skriver han lr hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de
är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Här är 6 speciella saker om mig:

1. Jag tar gärna på mig skulder, säger oftas förlåt till allting.

2. När jag var liten var jag som allergisk mot godis. Spydde på en gång :S

3. På en av mina hus står mitt namn stort och det tycker jag är lite coolt, alla har ju inte det "haha"

4. Jag gråtter gärna. Kan gråta från allt till Filmer, någon lämnar mig, eller en vanlig serie som extreme home makeover

5. Jag gillar oftas lite sura hästar. De som är för snälla tröttnar jag på, det ska vara lite utmaning. 

6. Jag älskar att matcha är ett litet freak.

Det var de ni fick veta om mig hade lite svårt att komma på saker.

Jag utmanar:
Vickan
Bella 
Frida
Anna
Fanny
Ida

Hare bra/N&M

Its nothing without you

sportlov   Bild Moa

Heej bloggen, mysig dag i da. Solen har varit frame och det har inte varit så kalt perfekt rida ut värme, men typiskt min härst är skaddad :S. Mådde mycket bättre i dag förskylningen går mot bättrings väg, så mitt på dagen i dag fick jag något ryck jag blev jätte sugen på photo shop så jag tog några eller många vinter bilder och sedan satte jag mig och redigerade. Det var as kul gjorde inte så många men. Den som är där uppe är en av bilderna jag gjorde.

Till Nanda då, i dag stog hon igen, jag gick ner till ridhuset bara och kollade om hon var halt. Malin hängde också med hon skulle kolla Masala. Nanda såg inte alls halt ut hon var lite stel minemalt tog hon ett kortare steg. Men såret ligger presic bredvid själva rörligheten vid hoven och vi tror hon kan tycka det gör lite ont när hon rör sig det är som ett skav sår på en människa. När vi har skav sår vid hälen tar vi gära ett kortare steg för att det inte ska göra ont.
Jag har i alla fall pratat med Sara det blir lektion på söndag men vi ska ta en skritt lektion. Jag behöver träna på skritten så det är bara bra för oss.

Lite mer bilder jag redigerade, på den ena tog jag bort min tandställning ser kanske lite fejk ut för de är så vita men, men.
Start livin, out with the old

Heej bloggen, Ja på dessa dagar jag inte har skrivit så har det hänt vissa saker. Kan börja med det tråkiga, jag är mer förskyld och blir inte så mycket bättre i går kunnde jag knappt prata. Till hästen då som är tråkigt är att pollen har trampat sig, red ut med Nell i går och Nanda tappade en bots på vägen, jag tror jag vet när det hände för hon snubblade till rejält då men när jag kom in i stallet så blödde det från nandas hov, hon hade trampat sig :(. Det värkar inte var farligt det är inte djupt men hon är lite varm och lite svullen så hon får vila i två dagar sedan ska jag ta det lite lugnt efter det. Tråkigt kan man säga nu när det är lov och man har tid att rida så händer detta men sånt är livet.
Så resten av veckan ser ut så här:
Torsdag (idag): Vila
Fredag: Vila
Lördag: Skritta, ska vara med Frida
Söndag: kanske en skritt lektion eller inget får se. Hoppas det blir en lektion.

Som sakt till det roliga nu, var ju på strömsholm i tisdags. Jag vet inte vad det är med de stället även fast den regnar som det gjorde föra gången och denna gång var det kalt och blåste så vill jag ändå börja där. Det känns helt rätt kommer säkert bli jätte besviken på mig själv om jag inte kommer in. Men till turen då jag åkte dit med 8 st kände inte dom så mycket men jag viste vilka de var och de var inte helt okända :P. Vi åkte dit på morgonen när vi kom fram åt vi på Gula Hästen, tog en hamburgar :P. Sedan kl halv 1 tror jag spelar ingen rol hade vi en guidad tur. När jag var där sist så gick vi bara runt för oss själva men nu hade vi en guide som ledde oss hon pratade lite om historia. Och de jag inte han se förra gången såg jag nu så det var ass roligt. Det är en tjej som går där som jag träffade på ridlägret hon var en av ledarna, tänkte hälsa men hon värkade inte alls känna i gen mig :P. 
Det är bra att jag åker ditt lite då och då för jag blir mer och mer taggad till skolan i dag gjorde jag klart svenskan som har legat på hög och jag bara puttat undan men nu är det klart. Har 4 steg kvar i svenskan tur att NP är klart. 

Lite bilder från i tisdags fotade inte så mycket det var en annan som gjorde det och jag har ej de bilderna.
Strömsholm Vita ridhuset
en av strömsholm stallen  
Föreläsnings salen
strömsholm häst
en av strömsholm stallen
Hare bra /N&M

It is wet all over the place

Heej bloggen, det är inte mysigt ute nu. Det har kommit mycket mer snö som är BLÖTSNÖ, det är tungt och det är blött. Mamma och pappa är i stallet och skotar på stall taket mycket duktiga. Jag har skotat här uppe hos oss det var jobbigt men gjorde inte så mycket. Just nu sitter jag och tänker vad vi ska äta i kväll. Jag hade tänkt att överaska dom men kommer verkligen inte på vad jag ska göra någon som vet någon bra mat man kan göra fort?

Till hästen då, red i ridhuset gick bra. Nanda var fin, det regnade/snöade i dag så hon var mycket blöt tyckte synd om henne. För att hon inte är klippt så blir hon jätte blöt. I går red jag lektion och hade lite teori för Sara. Lektionen gick bra jag och Nanda eller jag blir bättre på ridningen. Men när jag red i ridhuset så trännade jag på de jag gjorde i går och Nanda gick mycket fint då. Träffade också en gammal kompis i ridhuset :).

I morgon är det då STRÖMSHOLM tar med mig kameran och fotar. Åker redan kl 8 och vet inte när jag är hemma.

I lördags köpte jag ett bucas täcke som Nanda ska har i vår. Köpte fel storlek men pappa byte i dag så nu har jag det. Här är en bild. Det är bra att man kan köpa hals till om jag vill. Hare bra/ N&M

Foto från Lyckås ridsport

RSS 2.0