have you made your promises for 2010?

heej bloggen ett tag sen jag skrev men, men. Har nu ridit kandar kursen i tre dagar och i måndags hade jag lektion för Sara, hon har tålamod kan man säga.
Nanda går då mycket fint, men jag lär mig så mycket hela tiden så jag tänker inte på det gamla men Sara repeterar och jag lyssnar, i bland känns det som vi går tillbacka men vi kommer ändå någon stans med det.
Kandar kurser har varit mycket rolig fick en stor häst på 172, lite större än Nanda som är 144,5. Men han var helt underbar du kunde göra allt möjligt han kunde korta sig hur mycket som helst och han kunde öka han kunde pasage allt möjligt som sakt det var en häst med inget stopp för inlärning. Han var känslig och sammarbetsvillig. Jag älskade att sitta på honom, han var en utmaning som hade mycket go i sig. Han tycket mycket om gallop och laddade mycket men det gjorde det bara roligare. Synd att han är en ridskolhäst skulle nästan villa äga han själv. Men nu är kursen slut och det är tråkigt men ska rida på ridskolan på dressyr kurs i vår hoppas jag får honom då. 
Lucifer  ägs av Vendelsö RidskolaLucifer hästen på kandar kursen

Nyår nu då, i morgon är det firandet för ett nytt år och det ska jag fira med mina kompisar Bella och Fanny.
På dagen ska jag åka med mina föreldrar till Edvan Andresson växthus det är en tradition vi alltid har gjort och det brukar vara hyfsat kul. Det är gryma växter och typ som länder man går in i :P.
Ska väll rida Nanda på morgonen och sedan ska vi åka. 
Men har ni tänkt på löften och målen ni ska ha för nästa år. Har själv försökt tänka ut något speciellt och har kommit på bara en små saker som kan bli bra.
Fanny och Moa SingstarFanny och Jag på julavslutningen

Löften:
I Skolan ska jag bli bäst (försöka) jag ska försöka få så bra betyg som möjligt för att komma in på STRÖMSHOLM ;) 

Jag ska sluta titta så mycket på tv. I bland tror jag att jag kan tablårerna utan till :P

Jag ska bli nogranare med mina saker, putsa en gång i veckan innan träning. Har faktis fått en liten utskälning av min tränare och mamma att jag inte sköter mina saker :S:P

Jag ska börja spara pengar. Vill ha en ny mobil och kommer säkert inte få det av mamma och pappa än i allafall.

Målen:

Mitt tävlingsresultat ska bli bättre. helst över 60 %

Få 280 p i skolan.


Det jag vill ska hända:

Komma in på strömsholm!
 Så att nu om ett år så har jag redan gått en termin på strömsholm


Som ni kanske ser har jag inte så många mål kan säkert komma på en massa men det är bara långsiktiga mer för framtiden. Men som ni kanske också ser kommer nu mitt år bli mycket plugg har Strömsholm på min hjärna 24/7 och det är det jag hälst vill. Att bli bättre i ridningen är alltid ett mål för mig men inte ett som jag just på peckar detta år. Men tävlingsresutatet är ett mål jag vill slå och jag tror inte det är så svårt, jag och Nanda måste bara kämpa och bli ett team.


SÅ OM JAG INTE SKRIVER I MORGON HAPPY NEW YEAR!!!
Ta vara på den lilla tiden nu vi har på 2009, and welcome the new year 2010
HARE BRA
Fanny :)
Foto: Fanny en av dem jag ska va med i morgon. :)

AVATAR


Heej bloggen, hoppas alla har haft det bra nu efter jul. Min julafton blev den roligaste, konstigaste och helt jäkla fel. Det var så att vi var i sumpan hos mina bröder :). På morgonen red jag ut och min tränare och mamma hängde på mycket roligt. Det blev en bra tur och vi gick hem till Saras pappa och hälsade på honom. Efter stallet drog i till sumpan där så började hela familjen med maten vi tittade på Kalle anka och efter det skulle vi äta en enkel jul middag men våran skinka var en man inte kunde andvännda så pappa åkte till 5 afärer men hittade bara några små skinkor. Under tiden pappa var på alla afärer så började jag och mina bröder med granen men då var det så att granen var helt sne så vi fick ta bort halva det blev en pytteliten gran som fick stå på en låda för att den skulle synas. Och det andra mistaget var att pappa hittade inte sin tomte dräkt så han kom med raklödder som skägg och en filt det var våran tomte. Men vi garvade bara och det blev bara roligt jag blev mycket nöjd med mina julklappar inga häst saker, men vanliga kläder och så.

I går så var jag i stan med mamma och pappa vi var på melladagsrean och det var helt sjukt. Människor överallt och jag hittade ingenting. Mamma och pappa hittade saker men inte på rean. På kvällen såg vi den bästa filmen jag sätt på länge. Har inte sätt så bra film på så länge Twilight är då ändå först men avatar ligger näst högst upp. Den var helt underbar den var tre timmar lång och det var mycket bra. Jag mamma pappa och Frida tyckte den var sjukt bra och man ville leva i den världen de levde in. Det som var en av de coolaste var att de hade som en häst och en fågel. Och med dem hade man en riktigt bra förhållade med. Djuret valde en och man själv valde den. Och när man var vald och klar så var man som ett man sa vad man skulle och bestämde och kännde djuret. Så skulle jag villja att det var i ridning. Men ska inte berätta allt om filmen men jag kan säga att se den jag vill gärna gå på den en gång till bara för den var så jävla bra :). 

I morgon är det kandar kurs och lektion för Sara mycket kul :)

avtr2_screen15.jpg image by spydawebm 
BILD: Avatar, hästarna
Hare bra /N&M


Merry christmas

FRÅN MIG OCH NANDA TILL ER ANDRA, EN RIKTIG GOD JUL  <3


One day left!

hej bloggen, nu är det en dag kvar till julafton jag har köpt alla presenter gjorde det i går. Slog in allt i går med. Jag och mamma var inne i stan och köpte julklappar till mig vi hittade allt jag ville ha och vi blev jätte nöjda, vi hittade också kläder till henne. Presenten till Sara är jag lite osäker för de hade inte den färgen som vi skulle ha så det blev beslut ångest men jag kommer säga att hon får byta om hon vill.
I dag ska jag då rida lektion, förra året innan jul så red jag lektionen med tomteluva på nanda och vi gav presenten så jag hade tänkt att göra samma sak i gen. Har fixat så att nandas tomteluva är på och jag har tagit fram de röda schabraket och ett rött täcke, mycket jul ska det vara.
I morgon är det då jul jag ska rida och ta båda stallen på morgonen jag ska också ta lunchen i vårt stall sedan ska vi åka hem till kim och Zam och klä granen fixa maten, se på kalle anka, tomten och sedan mys. Jag hoppas det blir en rolig jul vi ska för första gången inte vara i rissne (mitt gamla hem) så det kommer bli lite andulunda.

Ska snart till stallet rider kl 17.00 så måste ner och fixa henne lite innan.
Här får ni en julbild på Nanda föra julen :)
Hare bra//N&M

have you sent the letter to Santa yet?

Hej bloggen 2,5 dagar till jul :) längtar för att öppna julklappar och ha hela familjen samlad. Helgen har varit mysig i fredags hade jag julavslutning med sex kompisar det var skit kul vi gjorde en massa fun. på lördagen och söndag så var Kim min broder och Bella Kims tjejs hund. Det var jätte kul Bella är så mysig hon älskar att mysa och hon är mycket liten så man kan ha henne som ett gosse djur. När de åkte så saknade vi båda det blev lite ensamt, men vi kommer träffa dem på julafton :). 
Idag har jullovet börjat fast jag har inte vart så ledig har börjat på steg 20 i engelska som ska vara klart och skickat in innan skolan början. Jag också tränat på gramatiken i engelska för att jag i allafall ska få G nästa år så behöver jag träna en massa. Men man ska göra sin egna skola och jag skriver om en häst skola såklart. I dag red jag ut som jag inte gjort på länge för att det har varit så mörkt när jag kommit hem men jag red vid lunch. Nanda var duktig ute hade snodden på för att hon skulle arbeta med ryggen hon arbetar annars inte så bra ute då är det mest gallop i hennes järna, hon vill aldrig trava om man trycker till skänklarna så är det galopp, men det är kul :P. 
I morgon rider Sara på morgonen har utsläppet så jag kanske kollar när hon rider, länge sen för att hon går till stallet och rider själv när hon vill på tisdag. I morgon ska jag också åka och köpa julklappar ska köpa Saras julklapp också det är den och brödernas julklappar kvar. Mina bröder ska få en damsugare och Sara ett BR schabrak (hoppas hon inte ser denna inlägg :P) Men ska i allafall nu gå ner till stallet har insläppet i stora stallet :).

Lite bilder från fredags, med tjejorna.
Jul avslutning
jul avslutning m. tjejorna
julavslutning m. tjejorna,  Hade fotokväll senare med sjuka sminkningar och frisyrer :)
Hare bra ska till stallet nu //N&M


 


snow, snow, it's cold

Lucia från vänster: Ida, Cornelia, Anna, Moa, Emma & jag

Hej bloggen i dag kom det 36 cm snö här hemma det är helt sjukt. Jag har skottat och tagit bort flera meter av snö. Har inte bloggat på hela veckan men jag har inte orkat gå in på datan. I söndags red jag lucia det var mycket roligt och jag tror de andra tyckte det med.
Tåget såg ut så här:
Jag och Nanda - Lucia
Anna och Cilla - tärna
Ida och Pinockio - tärna
Cornelia och buke - tärna
Emma och Herkules - tomtenisse
Moa och Amaretto - tomtenisse
Det blev ett bra tåg alla hästar var lite spända och på tårna för utom Nanda som gick och lunkade på. Nanda hade också mäst glitter och saker på sig :P. Men vi sjöng på vi var väll mer glada än dom vi hälsade på med vi hoppades på att sprida glädje nu till julen :).

Lucia: från vänster, Anna, Moa, Emma & jag


Zara,


Senare i veckan så har det varit lite segt i skolan nu när betygen är sätta så kan vi inte påvärka så mycket. Nanda har blivit skodd och Sara har ridit. Red i ridhuset i går men gick inge bra hon var stel och konstig.
Hon står i morgon men blir ridhuset på lördag.
I onsdags var skolan i gamla stan/söder vi skulle först ha stadsvandring på södermalm sedan fick vi göra vad vi ville i några timmar. Jag Elin och Frida åkte till TC och tittade på en massa skor och på kläder på min älsklings affär ZARA. Jag hittade ett par snygga skor och en skit snygg jacka som jag vill ha men vill mäst ha jackan.
Men vi gick runt och tittade, det känns roligt för de man önskar sig nu kanske man får på julafon :P Det ända som var jobbigt på onsdagen var att vid slussen var det sjukt blåsigt och kalt inte mysigt.
I dag har dagen varit skön jag hade hästarna i morse, gick promenad och sedan tog jag ut hästarna för att det var så dåligt väder så fick de komma in i gen vid 10 men 2 timmar fick de vara ute och ta lite luft. I skolan hade åttorna julshow känndes kostigt att titta på det när man stod där föra året, det var också den sista julshowen vi har i kunskap.

Bilder fårn Zara
Moa Elin och FridaJackan jag vill ha :P


För att få lite jul stämning här är en låt till er :) Vidon är kontig men låten är bra.

Hare bra // N&M

Welcome winter, to our city

Vinter bild
Hej bloggen vintern är här snön har kommit och det börjar bli kallare. I morse hade jag morgon fodring i båda stallen gick bra är som en rutin nu :) Jag fixade alla saker sedan gick jag upp och sov till 12. Jag gick upp och städade mitt rum "stolt" mycket frächare nu. Efter det åkte jag och mamma till coop och köpte glitter till i morgon blev en ljuskrona också. Jag och Nanda ska vara med på lucia i morgon och vi ska vara lucia om Anna hittar ljus singan så ska nanda ha det i manen. Jag ska då ha lucia dräkt och massa glitter nanda ska ha lucia dräkt hon med fast det är ett vitt ländtäcke :). Men det blir mycket mysigt det är 6 st som ska rida, Jag, Anna, Emma, Moa, Ida och Idas kompis (vet ej namn). Efter coop red jag ut med mamma, mamma gick och jag red på Nanda. Nanda var pigg och glad jag galloperade en massa och hoppade också :D bara över ett liten stock. Mamma och jag såg att nanda var sjukt lycklig den hästen är så jäkla glad när man rider ut att se henne blir man själv glad hon är vårat lyckopiller som vi kallar det :) hon gör oss ofta glad men ledsen också men det tillhör. Älskar i allafall den hästen har nu också fått mitt betyg i skolan blev sänkt med 15 p men jag hamnar på 250 p och får väll hoppas om jag kommer in på strömsholmprov dag.
Imorgon är det också ridning för Sara. Nanda kommer gå två pass i morgon men lucian är bara skritt ute. Det är då lektion och jag tycker jag har tränat på läxan.

Här får ni lite vinter bilder och en bild på Nanda. SKA FOTA EN MASSA I MORGON EN GRUPP BILD SKA DET BLI.
vinter bildNanda :)

I may, wish and will

Hej bloggen, i dag har dagen gått fort och den har varit mycket bra.
I skolan hade vi bara en lektion som var skridskor, såklart ramlade jag tre gånger och sista gången blev det som jag ville göra magplask på isen. Slog i mitt ond knä som är redan skadat från förr och min höft har blåmärken på båda ställerna armen är lite konstig också men inte mycket. Efter skolan hämtade pappa mig och vi åkte och köpte en reflex jacka som jag har längtat efter, den jag har nu är så himla kall och den suger så jag fick en byggjacka som jag kommer ha i stallet. Red med den i dag ville inte ta av mig den för den var så skön men blev för varmt så jag var tvungen. 
Nanda var helt underbar i dag hon gick som en klocka fast hon blev lite ireterad på mig några gånger och sprang åt andra hållet men jag fixade till det. Hon gick i en rund och låg form den var mycket behaglig kunde få till riktigt snygga halter och gallopfattningar hennes svag punkter och det gick bra. Jag vet att vi kan men jag behöver hitta alla knappar så tror jag vi kan komma någon stans inte högre än LA inte ens de men kanske lite bättre poäng i LB skulle inte sitta fel och det ska vi få. mitt nya moto I may, wish and will.

varseljackaVarseljacka dam, Kostar 1, 800 fast vi hade rabatt. hare bra

I have been studying

Heej bloggen är nu klar med terminens arbete inget mer skola nu för på fredag sätts mitt betyg och jag kanske hammnar på 260 eller 250 p men vi få se. Har nu i alla fall skrivit en berättelse på 22 sidor, jag känner mig nöjd har varit uppe till kl tolv varje dag för att plugga och det har nästan varit roligt.
Nanda stod i måndags och Sara red i går, hon fick stå i dag med för jag hade så mycket plugg men hon var glad säkert glad över det. I går tog jag svininflens sprutan och i morse hade jag feber men nu är jag bra i gen jag gick till skolan ändå vill ju komma in på stömsholm så då tänker jag mer på plugget än hälsan just nu alla fall, så det kanske bra att Nanda stod. ska rida med Nell i morgon.

Men nu ska jag sova ha det bra.Nanda å Moa tävling vällingby

Now I know my goal, and I will achieve it


RIDSKOLAN STRÖMSHOLM!

Hej bloggen det är det som går i min hjärna nu runt och runt. Jag vet nu mitt mål jag ska söka in till Strömsholm för gymnasium kommer säkert inte komma in men det är mitt mål och jag ska klara det. I allafall ska jag känna att jag kämpade. Jag har nu suttit och plyggat i 3 timmar på min berättelse och är precis på slutet med 20 sidor som ska redovias denna vecka, så jag har superhjältar som jag skriver om i huvudet.

I dag har jag varit på öppet hus på Strömsholm, det var mycket bra ju mer jag gick där pratade med andra blev jag bara mer och mer intreserad. JAG VILL VERKLIGEN KOMMA IN, helt enkelt det skulle vara en dröm som slog i genom. Nu kanske det finns så man kan ta med sig Nanda men vi får se om jag äns kommer in 4 stycken från våran lilla klubb österhaninge ridsällskap var där och kollade det var lite roligt. Jag åkte dit med pappa och Frida de blev lika intreserad och nu har mamma gått med på att stötta mig pappa sa redan det från början att han skulle stötta mig men nu har mamma gått med på det så nu ska jag kämpa så jag får så bra betyg som möjligt. På fredag sätter de mina betyg för vintern och har mycket plugg så i morgon rider Sara och i dag stod Nanda, skolan kommer komma nu i första hand. Och ni i bloggen ska nu få se min utväkling om jag inte kommer in eller om jag kommer. Jag fotade också i dag här är blider klicka för att göra de större.

Stömsholm 7 decRidhusetEn av alla stalletRidhuset med elver från årkurs 2, de var trevliga :)
Pappa som är mycket glad utanför studentbondetTvå lodare på pizzerian efter hela dagen :)Studentbodet
Det finna ridhusetFrida som är mycket glad
HARE BRA =)


The night

Heej bloggen, jag är nu hemma hos Fanny, vi har det kul här :) har varit inne i stan i dag och shoppat en massa julklappar faktis till alla :) så jag är klar med den fronten. Nanda stod i dag och ska till hööks i morgon och köpa min jacka. Men ska vara social nu hare bra bäst.


I'm back

Hej bloggen har gått nu två veckor sen jag skrev sist.
Detta har hänt:
Jag har varit i falun , Bilder kommer sen
Jag har vart på NEW MOON :)
Jag har varit på gymnasium mässan
Jag har varit sjuk som att ha feber
jag har lärt mig nya saker i ridningen
Jag har varit på horse show ''och shoppat''

Jag ska skriva ett kort inlägg ska till frida om 12 minuter. I kväll ska sara rida och jag ska göra i ordning Nanda. Har vart i stallet nu på morgonen så alla saker är klart och fixat. skriver kanske i kväll :) Ha en bra dag!
Nu ska jag dra till hon på fotot :)

Moa och Frida 20 november


RSS 2.0