I go to the Falun, tomorrow

Heej bloggen, ja i morgon åker vi tjejer till Falun såklart med hela årkurs 9 men jag säger vi. Vi kommer ha skit kul och vi ska få högsta betyg i allt :P. I dag red jag på morgonen skulle ha lektion för Sara men hon var sjuk så jag red själv var ändå uppe så jag red då. Men Sara krya på dig. Sara ska rida Nanda i veckan medans jag är i Falun kommer hem på fredag så hon ska ta hand om henne tis - fre. Nanda kommer säkert vara skit fin när jag kommer tillbacka det blir ju som ett träningsläger för henne. Idag har jag också packat, handlat & lagat Pannacotta :) vi ska i falun ha hemkunskap och vi ska göra en middag till varmrätt blir det färsk pasta med egna köttbullar och en tomatsås och salad "så klart efter talriksmodelen :P" till efterrätt Pannacotta med vit choklad mycket gott. Aja ska nu rita lite på min skiss sedan tror jag jag ska skriva rent ett papper och sedan packa det sista. Vi hörs på lördag för på fredag kommer jag säker komma hem och lämna alla saker sedan bär det i väg till BIO NEW MOON.

Och juste har färgat håret brunt kommer överraska alla i morgon :).
Nanda sötKommer sakana denna fluff :) hon ska bli klippt i morgon
Pannacottapannacottan mycket gott :)

I want to be elite

Heej bloggen, dagen gick fort. 
Jag började i skolan såklart och första passet var idrott jag och fanny kämpade, det var fys så jag har lite träningsvärk i magen nu :P. Behöver verkligen träna mer även fast jag tränar i ridningen så räcker det inte jag skulle typ gå på gym tre dagar i veckan. För det var fredag så kom jag tidigt och han rida innan lektionerna på ridskolan. Så jag red i ridhuset, jag tyckte inte det gick bra. Nanda ville först inte bli riden och typ protesterade men när jag sa till henne så gick det bättre men så kan vell ston vara ibland eller?. Har inte bloggat på hela veckan för det har varit mycket i skolan har skrivit två uppdrag och arbetat med de varje kväll. Men veckan har varit bra har ridit ut lite mer och ska rida ut i morgon med Nell och Anna :). Ska också vara med på lucia tåg om vid lucia. 

Har tittat också på en massa gymnaium denna vecka och har pratat med min tränare om skoler. Jag ska söka då till strömsholm med det är bara 30 st som får komma så jag tror inte jag kommer in.  Skulle då vilja sattsa mot dressyren i ridning och skulle vilja gå där har letat upp fakta om skolan man går på och så. Om jag då skulle  komma in så flyttar jag i höst, har ingenaning vad jag ska göra med Nanda då. Mamma säger att jag inte ska ta med henne. Men, men nu kanske det inte är så att jag kommer i så har inte så mycket att orora mig för. Älskar ju min snuffan kan inte se ett liv utan henne just nu i alla fall.

Imorgon ska jag rida med nell och Anna på morgonen sen ska jag till Nicoles farmor :P vi ska laga mat, och juste ska till Falun nästa vecka åker på måndag och ska ha skola där i 5 dagar vi åker alltid ditt varje år. Sara min tränare ska rida Nanda så hon kommer var mycket fin. Fotar i morgon eller ska försöka kan vissa den mat vi gör:P.Bild: Sara Sundstöm "Min tränare" på Firebird
Skulle inte tacka nej att bo där eller?
Hare bra//N&M


the tickets

Heej bloggen. Har varit sjuk typ tre dagar nu men är snart frisk lite förskylning kvar. Föra gången jag skrev sa jag att jag väntade på new moon biljeterna och NU HAR JAG DOM :D premier biljeterna så den dan jag kommer hem från falun så där på fredag kvällen ska jag se NEW MOON.

Till stallet och Nanda då. Min planering har inte blivit som jag hade tänkt för att jag var sjuk i dag ska jag i alllafall jogga Nanda i ridhuset. måste också bli frisk till i morgon när jag ska rida för Sara. Nanda har som haft lite problem med ögat och vi vet inte vad det är men när jag och mamma har kommit på kvällen så har det runit. Det rinner inte när hon kommer ut men när hon står inne så är det nått. 

Idag har jag varit på hööks och köpt lite saker till mig och Nanda. Vi åkte igentligen ditt för jag skulle ha en jacka men den fanns inte inne som vanligt ska vell fixa det på tisdag/onsdag. Men vi köpte nya bots till Nanda och en tröja till mig och ett pandband som jag köpte.

Bilder på sakerna.
pandbanden Foto från hooks.se
Bots fast svarta foto från hooks.se
tröja, foto från hooks.se


Ska till stallet nu har insläpp sen blir det ridning. Hare bra//N&M 

Nanda

Har inte haft någon riktig information om Nanda även fast bloggen är typ 2 år gamal :)


NANDA
Moder: Ciranka - s
fader: prins Alfred
Morfar: Cranleigh Arden Shadow NPA
Farfar: Prins Abdullah Nomar Vh

Nanda är 70% arabisk fullblod de 30% är new forest.
Nanda är i mankhöjd 144,5.
Hon är framavlad till hopp ponny men blev inte det, Nanda har bott i Holland, Tyskland och svergie på två ställen ett någonstans i Norland och sedan hos mig. Vi har köpt henne från skara av Rikard Tagesson.

Vi är mycket nöjda med Nanda hon är en perfekt ponny för mig lite liten är det sämsta. Hon är inte den dyraste finnaste och hon kan inte direkt gå högt i dressyr eller hoppning. Men vi ser henne som en lärohäst, vi lär oss åka överalt vi har fått problem på problem men vi har lärt oss vad man ska göra när det händer. Hon är en läromästare fast ändå inte.

I ridning är Nanda stell men börjar bli mjukare som sakt där när jag köpte henne kunde jag inte rida henne på tygen ny kan jag nästan göra det i varje steg det tog en tid men nu är det bra men har mycket att lära. Nanda har i grunden mycket finna gångarter som kommer fram i bland.

Kroppen:
Nanda har ett arabisk fullblods huvud eller man ser när hos spänner sig. Hon är rödbrun och har en bruten bläs. En vit strumpa. Nanda har new forest kropp men inte ben och svans. Lyfter den inte så högt som en Arab men hon har det ofta lite upplyft. Hennes man och svans är svart och är helt rakt inte en ända lock kommer i dom. Hon har små hovar. Och hon är lättfödd alltså mycket tjock på sommaren :P.


New Moon

Heej bloggen, sitter nu uppe och väntar på att twilight biljeterna ska släppas snackade precis med Undine. Vi ska f*n ha de här biljeterna. aja jag är helt galen som ni kanske märker men jag är ett fan så ja vad gör man.

I dag började min dag inte så bra. Glömde kvällsfodringen i går hästarna fick ingen mat :( men de klarar sig. Jag hade utsläppet också i morse och när jag tog ut en häst gick staketet sönder så det gick inte att stänga lite jobbigt. I skolan pluggade jag på flitigt på eftermiddagen på förmiddagen hade jag musik som var jätte roligt min musiklärare började snacka ridtermer och då förstod jag och sjön bra eller hon sa att det var bra :P.
I stallet då da. Sara red, jag tyckte Nanda var fin Sara tyckte hon var lite stel i vänster. Hon tittade på programen också hon tyckte också LB var bäst. Ja jag vet att ni vill säkert att jag ska lägga in vido men min data är väldigt dålig vill ha en ny ska få mammas snart som knappt är andvänd. Men Sara sa att det är hård träning nu så jag kan komma lite högre i placeringarna på tävlingarna:) Vad tycker ni ska jag fortfarande komma näst sist :P?

Hade tänkt att börja med vecko planering och har inget att göra nu om en timme släpps dem :)


PLANERING FÖR V. 45

MÅNDAG: Ridhuset, mäst skritt och avslappning ska ha henne i låg form hela tiden.
Kvällsfodring
TISDAG: Tränaren Sara rider, hon ska titta på programen
Morgonfodring
ONSDAG: Ridhuset, Sen kväll. Mest skritt och avslappning ska ha henne i låg form och rygg hög.
Kvällfodring
TORSDAG: Nanda vila,  
Insläpp
FREDAG: Rida ut sedan volten
Morgonfodring
LÖRDAG: Rida ut med Nell och Elin
Insläpp eller lunch
SÖNDAG: Träning för Sara, HÅRDTRÄNING :D
Morgonfodring
 

Jaja ska hålla koll nu på sf håller på somna villken sekund som helst. zzz

HARE BRA/N&M sory ingen bild i dag Kameran dog när jag skulle lägga in :S

We are proud

STOLT GNAGARE!
Heej bloggen, I går tog AIK sm guld i dag, har jag gått med halsduken stolt i skolan :).
det blir ett kort inlägg ska ner till stallet men när jag tittar ut genom fönstret så vill jag stanna kvar här i värmen. Men ska ha insäppet och jag ska rida i ridhuset och jag måste fixa alla saker så jag behöver gå ner. Men blir säkert varm när jag kommer i gång. det var det.
HARE BRA/N&M

I'm so glad I went

Nanda Moa tävling vällingby LB


Heej bloggen, I går var det tävling blev en lång dag såklart för jag tävlade två klasser. Tävlings dagen blev mycket rolig Anna, emma och moa var där med och det gjorde det roligare Emma kom två i båda klasserna och Anna slog mig :P Frida var min hästskötare och var mycket duktig :P. Mamma och pappa var lugna och glada. Jag är verkligen glad jag åkte jag vet att jag måste lita mer på mig själv.
LC, Ja, jag som alltid värmer upp i första klassen. På bannan är jag lite loj och så men vi kom runt på 50% exakt. Nanda lyssnade inte riktigt på min iner skänkel.
LB, Ja, I den här klassen skärpte jag mig vi hade ju kanske tänkt att åka hem men det gjorde vi inte. Nanda var jätte duktig vi kom ju inte placerade men det ska vi göra nån gång. Men Nanda var fin hon gick på tygen hela tiden i gallopen med jag satt mycket bättre dom sa att först kom jag in lite loj men när pipan blåste så skärpte jag mig och satt helt andulunda. Jag fick 55,51% hade fått mer och mina vägar var lite bättre, men jag är nöjd.

Men nu är tävlingarna slut för detta år, Jag fick klarade inte mitt mål som var 60% men nån gång ska jag slå det. nu i vår kommer jag kunna vara med på 6 tävlingar och det inte händer något med nanda peppar peppar, ta i trä. Men nu under höst/vinter så ska jag träna på så när jag börjar tävla i april ska jag starta tävlings året med bra poäng.

Bilder från går dagen klicka för att få dem större.
Anna å Cilla :)Herkules å Emma på väg till prisutdelning :)Framridning Vällingby
Nanda häst transportenNanda å Moa tävling vällingbyFrida hästskötare och fotograf
Hare bra/N&M


RSS 2.0